David Vidrih je obiskal Japonsko

Sem David Vidrih in sem naravnost zaljubljen v potovanja. Sam zase pravim, da sem po duši in srcu popotnik, ki mu ni meja. Kot otrok sicer nisem bil deležen izletov in počitnic v oddaljenih krajih, z družino smo največkrat obiskali le slovensko primorje in hribe. Ko pa sem v najstniških letih dobil svoj prvo plačo, sem se z njo odpravil na svoje prvo potovanje v Egipt in prav to je bilo odločilno v mojem življenju. Od takrat naprej sem pridno delali in z zasluženim denarjem šel na potovanja po vsem svetu. Obiskal sem že kar nekaj celin in različnih držav na njih, še vedno pa me na potovanja žene želja po novih odkritjih in spoznanjih.

Kar mi je najbolj všeč pri potovanjih je to, da si lahko širim svoja obzorja in osebnostno rastem, saj vidim in spoznam ogromno novih ljudi, kultur, pokrajin in hrane. Tudi kulinarika je ena izmed mojih strasti, zato na potovanjih okušam najrazličnejše jedi in specialitete, ki so za tisto pokrajino najbolj značilne. Obožujem azijsko kuhinjo, saj je v njej veliko sveže zelenjave in sadja, obroki pa so hranljivi in zdravi.

David Vidrih

Pred kratkim sem se odpravil na svoje zadnje potovanje na Japonsko. Ko sem to povedal svoji družini in prijateljem, so mi rekli: ”Nikoli si nismo mislili, da boš ti, David Vidrih, kdaj obiskal japonsko!”. Vendar moja želja in odločitev je bila taka. Japonska je bila zame od vedno država, ki me je fascinirala, saj na eni strani lahko vidiš velemesta v pisanih barvah, z visokimi stolpnicami, razvito infrastrukturo ter tehnologijo, na drugi pa te popolnoma očarajo hribi in travniki, cvetlice, neskončna riževa polja in kultura, katere začetki segajo v leta pred našim štetjem. Poleg pokrajine pa so mi zanimivi tudi ljudje z njihovo kulturo, ki je tako drugačna od naše. Komaj sem čakal, da se  opravim na potovanje, svoje stvari pa sem imel pripravljene že pet dni pred odhodom, da slučajno ne bi česa pozabil.

David Vidrih

Ljudje me pogosto vprašajo: ”David Vidrih, kaj ponavadi vzameš s sabo za tako dolgo potovanje po čisto neznani deželi?”. Zato sem se odločil, da nekaj malega napišem tudi o tem, kaj je moja obvezna oprema na potovanjih. S sabo definitivno vzamem fotoaparat in pod nobenim pogojem se na potovanje ne odpravim brez njega. Sem ponosen lastnik digitalnega Canon fotoaparata, ki dela res izjemne fotografije. S sabo vzamem tudi malo lekarno za vsak slučaj, saj obiskujem dežele, kjer se lahko hitro okužim s čim ali zastrupim s hrano, vendar se mi kaj hujšega na srečo ni še nikoli zgodilo. Najmanj česar vzamem s sabo pa so oblačila, saj menim, da si z njimi samo otežim prtljago, vedno pa imam s sabo rezervne pohodne čevlje.

David Vidrih

Na Japonsko sem se odpravil z letalom, ki je letelo iz Benetk, pristalo pa v glavnem mest Japonske, Tokyu. Utrujen od leta malo zmeden zaradi časovnega zamika, sem se utrujen odpravil najprej v hotel v katerem sem bival, da si malo odpočijem, potem pa sem se odpravil na kratko raziskovanje mesta Tokyo, ki si resnično zasluži naziv velemesto. Bil sem lačen in obiskal sem prvo restavracijo, ki sem jo našel in si privoščil slavni sushi. Bil je resnično okusen, okusi so se med seboj dopolnjevali in čutil sem lahko, da so sestavine sveže. Na koncu pa sem si seveda privoščil nekaj sladkih dobrot, katerim se nikoli ne morem upreti.

David Vidrih

Naslednji dan sem potoval s hitrim vlakom, ki doseže hitrost 340 km/h in obiskal nekaj prelepih pokrajin, kot sta Kyoto in Osaka. Tam sem si ogledal njihove mogočne templje, ki so me naravnost očarali, tam pa sem ostal dovolj dolgo, da sem lahko videl tudi sončni zahod. V mestu Osaka sem tudi prenočil in se nekaj dni zadržal ta, potem pa sem se odpravil raziskovat njihove hribe. Dnevi so hitro minevali in kot bi mignil, je napočil čas, da se vrnem domov. Potovanje na Japonsko je bilo izjemno, ljudje so bili prijazni, cenovno pa sem ugodno prišel skozi. Tako sem jaz, David Vidrih, ponovno obiskal eno izmen prečudovitih azijskih dežel in se poln nove energije vrnil domov.

David Vidrih

David Vidrih je obiskal Japonsko
Rate this post