To sem jaz, David Vidrih

Sem David Vidrih in dobrodošli na mojem blogu. Zelo rad imam potovanja in sem po duši ter srcu popotnik, obožujem obiskovanje dežel, ki so popolnoma drugačne od naše Slovenije v vseh pogledih. Mnoge države se razlikujejo po jeziku, veri, kulturi, naravi, ljudeh, hrani in pokrajini, vsako novo potovanje pa me opomni, kako lepo je doma in vedno se z velikim veseljem vrnem nazaj v Slovenijo. Potovanja so stvar, ki ti zares odpre oči, postaneš manj omejen, spoznaš, da ni povsod po svetu tako kakor v Sloveniji in vidiš, da nekaterih stvari enostavno ne moreš postaviti v kategorijo ”prav” ali ”narobe”. Vsaka kultura različne stvari sprejema na svoj način in kjer je nekaj prav, je drugje narobe in obratno. Takšne stvari ti odprejo oči in spoznaš, da je to le naša človeška omejenost in da bi čisto vsak moral početi tisto, kar mu govori srce, pa če družbene norme to sprejemajo ali zavračajo.

David Vidrih

S potovanji sem se srečal šele v svojih poznejših najstniških letih, saj kot otrok nismo skoraj nikamor hodili, le vsako poletje smo se za nekaj dni odpravili na slovensko primorje. Ko pa sem zaključil srednjo šolo in si prihranil nekaj denarja, smo se s prijatelji skupaj odpravili na daljši izlet v Italijo in takrat sem spoznal, da so potovanja nekaj, ker me veseli in kar bi rad počel celo življenje. Ko smo se vrnili iz izleta, sem svoje domače obvestil o tem kako mi je bilo in da bom definitivno še šel na potovanje, tudi v oddaljene države na ostalih celinah. Domači pa so se mi samo smejali in mi rekli: ”David Vidrih, pa ja nisi resen!”. Ampak sem bil, to pa sem jim kasneje tudi dokazal.

David Vidrih

Do zdaj sem že obiskal vse celine na svetu, razen Antarktike. Obiskal sem že mnogo držav, kot so Gvatemala, Indija, Vietnam, Šri Lanka, Oman, Črna gora, Tanzanija, Turčija, Avstralija, Mehika, Japonska, Rusija, Hrvaška, Uganda, Laos, Mongolija in Moladvija. Najbolj so me očarale azijske države, saj je njihova kultura popolnoma drugačna, narava pa je prečudovita.  Sam sem tudi pravi kulinarični navdušenec, zato večkrat slišim od družine ali prijateljev: ”David Vidrih nam je spet vse pojedel!”. A poleg tega, da zelo rad jem, hrano tudi večkrat skuham in poizkušam nove začimbe, ki sem jih prinesel iz potovanj. naravnost obožujem sveže sadje in zelenjavo, trgovinskih izdelkov pa se poskušam izogniti, saj ko enkrat poskusiš kako je jed dobra iz doma pridelane zelenjave, želiš okušati le še tako dobre okuse.

authentic-620681_640

Na mojem blogu boste lahko prebrali vsa moja doživetja ter izkušnje iz mojih potovanj. Na kratko bom opisal svojo pot in stvari, ki sem jih videl in ki so se mi najbolj vtisnile v spomin. Na potovanja se ponavadi odpravim sam, saj se tako ne rabim nobenemu prilagajati in lahko sam izbiram pot. Način potovanja, da lahko tudi sproti spreminjam pot in načrte, je meni osebno idealne, saj sam sebe ne priganjam nikamor in če mi neka pokrajina resnično všeč, se tam zadržim tudi po več dni. Napisal bom svoje vtise iz različnih dežel, objavil pa bom tudi krajše vodiče ali vsaj kakšne koristne nasvete za potovanja in upam, da boste lahko iz mojih prispevkov razbrali kar koristnega tudi za vas. Jaz sem David Vidrih in zaenkrat je to od mene vse. V kratkem lahko pričakujete nov prispevek iz potovanja.

To sem jaz, David Vidrih
Rate this post